10 ihanaa ravintolaa ja kahvilaa Turussa

Kirkkopuiston terassi Turussa

Mitkä 10 ihanaa ravintolaa ja kahvilaa voit löytää Turusta? Tänä kesänä pääset matkaamaan Vienan seurassa Suomessa tutustuen niin Radisson Blu -hotelleihin kuin hotellikaupunkeihin. Tällä kertaa Viena esittelee 10 ihanaa ravintolaa ja kahvilaa Turussa. Seuraa matkatunnelmia blogissamme ja Vienan Instagram -sivulla.

Turku tarjoaa loistavan mahdollisuuden ruokamatkailuun ja kulinaristisiin elämyksiin. Jos et tiedä mistä aloittaa, niin tutustu ensin tähän listaan!

Kakolanruusu

Kakola on vanha vankila-alue, joka on saanut viime vuosien aikana täysin uuden elämän. Kakolanruusua saattaisi nimensä perusteella luulla rähjäiseksi pubiksi, mutta oikeasti annokset ovat fine dining -tasoa ja vierailu kakolanmäellä on funikulaarimatkoineen oikea elämys.

Kakolanruusu
Kakolanruusu

Hügge

Hügge tarjoaa maukasta kasvisruokaa kaikille -periaatteella. Suosittelen tilaamaan monta pientä annosta maisteltavaksi, sillä lista on täynnä houkuttelevia herkkuja, joita ei vain pysty ohittamaan! Hüggen terassilla tuntee kauniina kesäpäivänä olevansa todellakin Suomen Pariisissa.

Huggen terassi tarjoaa pariisilaistunnelmaa
Huggen terassi tarjoaa pariisilaistunnelmaa

Pub Niska

Pub Niska tarjoaa eksoottiselta kuulostavaa peltileipää eli yksinkertaisemmin pizzaa ahvenanmaalaisittain, paljon ahvenanmaalaisia raaka-aineita hyödyntäen. Niska on mutkaton kohtaamispaikka ja varma valinta rennon ruuan ystäville Aurajoen rannassa.

Nauti pizzasta ahvenanmaalaisittain Pub Niskassa
Nauti pizzasta ahvenanmaalaisittain Pub Niskassa

Kuori

Jos etsit maukasta lounaspaikkaa, niin Kuori on oikea valinta. Kuori on kasvisruokapaikka, joka on tunnettu falafelbaarista, salaattikulhoista ja “rietas burger” -annoksesta. Iltaisin Kuori tarjoaa makuelämyksiä sesongin raaka-aineita ja lähiruokaa hyödyntäen.

Ravintola Karu

Karu on japanilainen ravintola, jossa kaikki on huolella ja rakkaudella valmistettua, japanilaista keittiötä kunnioittaen. Karussa ideana ovat jaettavat annokset, joita kannattaa tilata montaa eri sorttia koko pöytäseurueelle.

Nomad Food & Wine

“Ihmettelen, miksi kaikki eivät hehkuta Nomadia enempää”, ihmetteli turkulainen ystäväni. Nomad on yhdistelmä afrikkalaista, italialaista ja pohjoismaalaista keittiötä ja tarjoaa muun muassa loistavaa pastaa. Täältä löytyy myös erinomaisia vegaanisia annoksia.

Nomad tarjoaa yhdistelmän afrikkalaista, italialaista ja pohjoismaista keittiötä.
Nomad tarjoaa yhdistelmän afrikkalaista, italialaista ja pohjoismaista keittiötä.

Fabbes Cafe

Suloinen Fabbes Cafe sijaitsee turkulaisittain “tälpuol jokke” eli vanhan keskustan ja Tuomiokirkon puolella, kauniilla puutaloalueella. Kahvilan toiminnan keskiössä ovat kestävät ja ympäristöystävälliset periaatteet - leivonnaiset, aamiaiset ja lounaat tehdään paikan päällä käsin, ruokahävikki minimoiden.

Gaggui kahvila

Gaggui kahvila on pieni ja sympaattinen kahvila, joka sijaitsee junamatkailijan näkökulmasta kätevästi rautatieaseman lähistöllä. Paikan päällä leivotut herkut ja leivonnaiset suorastaan sulavat suuhun ja kaunis sisustus kutsuu viihtymään pidemmäksikin aikaa.

Café Qwensel

Cafe Qwensel on hurmaava “salakahvila”, hiukan piilosta Apteekkimuseon ja Qwenselin talon sisäpihalta löytyvä tunnelmallinen kahvila. Täällä voit nauttia aamiaista tai perinteistä pannukahvia herkkujen kera historiallisessa ympäristössä. Kesäkauden ulkopuolella on tarjolla myös suosittuja Afternoon tea -kattauksia, myös vegaanisena.

Bonusvinkki: Kirkkopuiston terassi

Kesäkauden 2021 ajan Turun Tuomiokirkon edessä on upea terassi, jossa voi nauttia useamman ravintolakojun tarjoiluista idyllisessä ympäristössä. Jos sinulla on aikaa vain päivä, mutta haluat päästä maistelemaan mahdollisimman monen ravintolan tarjonnasta, suuntaa tänne!

Monet tämän listan ravintoloista ja kahviloista löydät Aurajoen rannalta tai läheisyydestä. Aurajoen rannalta löytyy myös Radisson Blu Marina Palace, Turku, jossa on ihana painaa päänsä pehmeään tyynyyn kulinaristisien seikkailujen jälkeen.

Vieraskynä Viena K:lta
Vieraskynä Viena K:lta

Kerro mielipiteesi