5 x Oulun kahvilahelmet

Upeat näkyvät torille Radisson Blu Oulusta

Mitkä ovat viisi Oulun kahvilahelmeä? Tänä kesänä pääset matkaamaan Vienan seurassa Suomessa tutustuen niin Radisson Blu -hotelleihin kuin hotellikaupunkeihin. Tällä kertaa Viena esittelee 5x Oulun kahvilahelmet. Seuraa matkatunnelmia blogissamme ja Vienan Instagram -sivulla.

Tähtitornin kahvila ja kesäkirjakauppa

Tähtitornin kahvilassa viehättävät upea vanha historiallinen rakennus ja kauniit näköalat. Entisen Oulun linnan kivikellarin päälle rakennetussa tähtitornissa on ollut kahvilatoimintaa jo vuodesta 1912 lähtien, ja joidenkin tarinoiden mukaan rakennuksessa asustelee myös kummituksia. Täällä kahvia saa santsata yhden kupin hinnalla niin paljon kuin sielu sietää ja erikoisuutena kahvilan yhteydessä palvelee myös Suomen ainoa kesäkirjakauppa.

 

Tähtitornin kahvila Oulussa
Tähtitornin kahvila, Linnansaari 1

Puistokahvila Makia

Puistokahvila Makia on tunnettu erityisesti herkullisista brunsseistaan. Makia sijaitsee Otto Karhin puistossa n. 500 metrin päässä Oulun rautatieasemasta, joten tänne on kiva mennä nauttimaan kahvikupposesta ja puistotunnelmasta vaikkapa junaa odotellessa. Kahvilaherkkujen lisäksi Makia tarjoaa myös aamiaista, lounasta ja salaatteja.

Puistokahvila Makia Otto Karhin Puisto, Oulu
Puistokahvila Makia
Otto Karhin Puisto, Oulu

Kahvila Kiikku

Idyllisestä Ainolanpuistosta löytyy viehättävä Kahvila Kiikku, josta löytyy laadukkaan kahvin lisäksi kattaus suolaisia pikkupurtavia ja makeita leivonnaisia. Kahvila Kiikussa voit valita paikan joko ulkoa kauniilta terassilta tai vehreästä sisäpuutarhasta kahvilarakennuksen kasvihuoneessa. Ihan kahvilan vierestä löytyy Oulun paras leikkipuisto ja idylliset Hupisaarten kävely-ja pyöräilyreitit.

Kahvila Kiikku
Ainolanpolku 1

Kahvila Kiikku Oulussa
Kahvila Kiikku Oulussa

Cafe Rooster

Rooster on rento ja mutkaton kahvila-ravintola ihan Oulun keskustassa. Cafe Rooster on loistopaikka erityisesti silloin, kun osa seurueesta haluaa vain kahvitella, mutta toisilla jo nälkä kurnii vatsanpohjassa. Rooster tarjoaa kaikille jotakin! Erityisen kehuttuja ovat burgerit, joita löytyy myös gluteenittomana ja vegaanisena. Arkisin Roosterista saa lounasta klo 10.30-14 ja sunnuntaisin tarjolla on runsas brunssi.

Cafe Rooster
Torikatu 26, Oulu

Cafe Rooster on rento ja mutkaton kahvila-ravintola ihan Oulun keskustassa.
Cafe Rooster on rento ja mutkaton kahvila-ravintola ihan Oulun keskustassa.

Pannukakkutalo

Oulun Kauppatorilta eli tuttavallisemmin Torinrannasta löytyy monille tutun Toripoliisin lisäksi myös monenlaisia kahviloita ja ravintoloita. Oma suosikkini on jo vuosien ajan ollut Torinrannasta löytyvä Pannukakkutalo, josta saa maittavia (ja isoja!) pannukakkuja sekä suolaisilla että makeilla täytteillä, myös vegaanisena! Pannukakkutalo ei siis varsinaisesti ole kahvila, mutta siinä on kahvilan tuntua Torirannan hengessä.

Pannukakkutalo
Aittatori 9, Oulu

Torinrannassa sijaitseva Pannukakkutalo
Torinrannassa sijaitseva Pannukakkutalo

Torin laidalla sijaitsee myös upea uudistunut Radisson Blu Hotel, Oulu, josta on ihanat näkymät suoraan Torinrantaan.

Uudistunut Radisson Blu Oulu sijaitsee torin laidalla rentouttavassa ympäristössä
Uudistunut Radisson Blu Hotel, Oulu sijaitsee torin laidalla rentouttavassa ympäristössä

 

Vieraskynä Viena K:lta
Vieraskynä Viena K:lta

Kerro mielipiteesi