7 yllättävää menovinkkiä Prahan vanhaankaupunkiin

Astronomical Clock Prague

Astronomical Clock Prague

Jos luulit, että Praha on vain vanhoja rakennuksia ja arkkitehtuuria, olit väärässä.. Tutustu näihin 7 yllättävään asiaan, jotka voit nähdä ja kokea Tšekin kauniissa pääkaupungissa.

Jos haluat todella tutustua kaupunkiin, sinun on uskaltauduttava astua sivuun vakiintuneilta turistireiteiltä ja harhailtava ilman ennalta määritettyä määränpäätä. Tässä on muutamia hyviä vinkkejä, joiden avulla voit tutustua Prahan vanhaankaupunkiin paikallisen tavoin.

 

Visit Prague

1. Vanhakaupunki ja traaginen tarina

Jan Hus patsas

Päädyt varmasti jossain vaiheessa Vanhankaupungin aukiolle, ja huomiosi kiinnittyy upeaan patsaaseen. Se saattaa näyttää tavalliselta taideteokselta, mutta muistomerkkiin liittyy itse asiassa yllättävä tarina. Patsas pystytettiin vuonna 1915 hänen voimansa ja uhrauksensa symboliksi. Jan Hus oli 1400-luvulla elänyt katolinen pappi ja yksi niistä harvoista, jotka uskalsivat kapinoida kirkkoa ja ristiretkiä vastaan. Hänet todettiin syylliseksi harhaoppiin ja poltettiin roviolla Vatikaanin tuomion jälkeen.

2. Syvä sukellus synkkään menneisyyteen

Kaarlen silta

Jos keskiajan hirvittävimmät tarinat kiehtovat sinua, sinun kannattaa osallistua Haunted Prague -kierrokselle. Siellä saat tietää lisää eri aikoja piinanneista konflikteista, sodista, vitsauksista ja epidemioista. Valitse aaveet, legendat, maanalainen kierros tai kidutus tai käynti kuuluisassa Vyšehradin linnoituksessa tai Kaarlensillalla pimeän laskeuduttua.

3. Vaihtoehtoinen reitti Vanhaankaupunkiin

Praque Alternative Tours

Jos tavallinen kävelykierros kuulostaa tylsältä, valitse Prague Alternative Tours. Oppaat ovat paikallisia harrastajia, jotka haluavat näyttää kaupungin ja Vanhankaupungin omasta näkökulmastaan. Pääset näkemään parasta katutaidetta ja paikallisia gallerioita samalla kun saat kuulla siitä, miten kulttuuri on muuttunut kommunismin romahdettua. Kolmetuntinen kierros vie sinut kierrokselle Vanhankaupungin alueelle ja muille suosituille paikoille. Osallistu yhteen upeista työpajoista ja luo oma taideteoksesi, joka saattaa hyvinkin olla paras matkamuistosi Prahasta.

4. Käännä katseesi ylös

Man Hanging Out - veistos

Praha on tunnettu kauniista rakennuksistaan ja patsaistaan, ja onkin helppoa pitää katse vakaana horisontissa ja yrittää paikantaa seuraava karttaan merkitty nähtävyys. Mutta voit ehkä nauttia yhtä hyvin myös matkasta seuraavalle muistomerkille, vai mitä? Varmista, että näet vilauksen todella erikoisesta Man Hanging Out - veistoksesta, jossa psykoanalyytikko Sigmund Freud roikkuu yhdellä kädellä pohtien sitä, pitäisikö pitää kiinni vai päästää irti. Monet turistit ovat ymmärrettävästi erehtyneet luulemaan veistosta todelliseksi itsemurhayritykseksi.

5. Ruoka keskipisteessä

Eating Prague Tours

Jos arkkitehtuuri ei ole sinun juttusi ja olet pikemminkin kulinaristinen matkailija, Eating Prague Tours on sinun valintasi. Osallistu gastronomiselle kierrokselle, joka saa makuhermosi ekstaasiin. Kierroksilla pääset syömään joissakin kaupungin historiallisimmista ja upeimmista ravintoloista ja kahviloista, minkä lisäksi tarjolla on myös herkullisten paikallisten ruokien maistelua. Olipa kyseessä keitto, voileivät tai mykyt, sinulla on varmasti hauskaa ja täysi vatsa todistamassa siitä jälkikäteen.

6. Makea Praha

Prague Sweet Shop

Monet paikalliset vannovat Choco Cafén nimeen, ja pitävät sitä pakollisena käyntikohteena. Tämä perheyritys tunnetaan herkullisista suklaista, joita se myy viehättävässä kahvilassaan. Valittavana on yli 50 suussa sulavaa makua, jotka saavat sinut palaamaan takaisin. Jos olet seikkailunhaluinen, kokeile perinteistä hořické trubičkyä. Et varmasti jää katumaan sitä!

7. Palanen historiaa

Jewish Cemetery Prague

sanotaan lepäävän jopa 100 000 ruumista, ja hautausmaa on vanhin lajissaan Euroopassa. Yllättävä näky kohtaa silmän: vinossa olevia hautakiviä, jotka ovat tiiviisti vierekkäin – aika on selvästi jättänyt jälkensä vanhoihin kiviin. Kävele kivien keskellä, lue vanhoja hautakirjoituksia ja vetäydy mukulakivikatujen hälinästä.

Sanomattakin on selvää, että Prahassa on paljon yllättäviä näkemisen ja kokemisen arvoisia asioita!

Aloita matkasi suunnittelu jo tänään, ja kun olet perillä, jaa kokemuksesi kanssamme FacebookissaInstagramissa tai Twitterissä lisäämällä tägin #RadissonBlu!

Kerro mielipiteesi