Bryssel urbaanin valokuvaajan Sébastien Nagyn silmin

Basilique de Koekelberg from drone

Yksi Euroopan ikonisimmista kaupungeista rohkeissa, urbaaneissa ja kiehtovissa valokuvissa, joissa hienot linjat yhdistyvät geometrisiin kuvioihin luoden kauniita moderneja teoksia. Haluatko nähdä? Lue eteenpäin ja näe, miten urbaani valokuvaaja Sébastien Nagy kuvaa Belgian pääkaupunkia.

Bryssel, Euroopan Instagram-kelpoisin kaupunki?

Brysselin näkeminen ensimmäistä kertaa on ehdottomasti Vau-elämys. Kuninkaallinen psi ja sen Euroopan kauneimpana pidetty aukio sekä henkeäsalpaava arkkitehtuuri – Bryssel tarjoaa paljon niille, jotka haluavat lisätä Instagram-profiiliinsa ällistyttäviä kuvia. Pikaisinkin vilkaisu valokuvaaja Sébastien Nagyn teoksiin saa sinut haluamaan varata seuraavan lennon Brysseliin! Pyysimme Sébastienia viemään meidät kiertueelle hänen suosikkikaupunkiinsa hänen henkeäsalpaavien kuviensa avulla.

Quartier Bruxelles Nord Brussels

Euroopan sydämen kuvaaminen täysin uudesta kulmasta

Aitona brysseliläisenä Sébastien tuntee Brysselin kuin omat taskunsa. Mutta hän alkoi tutkia kaupunkia kameran linssin kautta vasta kaksi vuotta sitten. Nagy sanoo, että hän innostui valokuvauksesta matkalla Sveitsiin. Sitten hän alkoi vähän kerrassaan ottaa kuvia omasta kaupungistaan. Hän alkoi kehittämään urbaania tyyliään vasta tuolloin, hän sanoo, ja alkoi ottamaan kuvia kaupungista korkeista näkökulmasta.

Tutustu seuraaviin kuviin, niin huomaat valokuvaajan vahvan kiinnostuksen selkeisiin linjoihin ja symmetriaan. Oletko koskaan nähnyt Koekelbergin basilikaa? Tutustu siihen, kun olet seuraavan kerran Brysselissä (mutta emme takaa, että kykenet näkemään sen tästä perspektiivistä!)

Basilique de Koekelberg Brussels aerial view

Ilmavalokuvaus: näe mitä muut eivät näe

Joitakin näistä kuvista voi ottaa vain lennokilla tai kiipeämällä pilvenpiirtäjään. Onneksi Sébastien ei pelkää korkeita paikkoja! Aina kun hän saa harvinaisen tilaisuuden, hän kerää rohkeutensa, johon monet eivät pystyisi, ja kiipeää korkeuksiin ottamaan huimaavia kuvia kaupungista. Tämä näkymä on todella ällistyttävä!

Altitude 100 Forest Brussels

Matkavalokuvauksen täydellistäminen

Matkustetaanko parhaiden valokuvien takia? Vai otetaanko kuvia matkustamisen takia? Oli miten oli, Nagyn intohimo valokuvaukseen ja matkusteluun kulkevat käsi kädessä. Nagy on tehnyt monta matkaa kuvatakseen maalauksellisimpia urbaanisia paikkoja ja täydellistänyt prosessin, jolla hän käyttää aikansa parhaalla tavalla näissä paikoissa. Aina ennen matkaansa hän paneutuu huolella nettiin (Instagram, Google Earth, arvostelut jne.) löytääkseen kaikkein parhaat paikat ja tekee matkasuunnitelman kullekin päivälle. Hän kuitenkin myöntää, että joskus paras tapa tutustua kaupungin kätkettyihin helmiin on vain vaellella ja ottaa vastaan yllätykset.

Majoitu kaupungin keskustassa Radisson Blu Royal Hotel, Brusselsissä, josta pääsee helposti kaupungin kauneimpiin paikkoihin. Vaella Grand-Place-aukiolle ohittaen vaikuttavan Galeries Royales'in tai pidä tauko kuvauksesta ja ihastele Magritte-museon taidetta; sinne on vain muutaman minuutin kävelymatka hotellista.

Marolles Brussels

Bryssel on kuin avoin ovi koko maailman tutkimiselle

Juuri Bryssel oli kaiken alku Sébastienille. Kimaltelevien kaupungin siluettien ja vaikuttavien rakennusten lumoamana hän on siitä lähtien keskittynyt kuvaamaan etupäässä maailman suurimpia pääkaupunkeja: Dubai, Hongkong, Singapore... Pysy kuulolla nähdäksesi, mitä suurkaupunkia hän tutkii seuraavaksi!

Oletko myös ottanut ällistyttäviä kuvia? Jaa ne kanssamme käyttämällä hashtagia #RadissonBlu!

Kerro mielipiteesi