Helsingin ihanimmat kahvilat

Helsingin ihanimmat kahvilat

Mistä löytyy Helsingin ihanimmat kahvilat? Tänä kesänä pääset matkaamaan Vienan seurassa Suomessa tutustuen niin Radisson Blu -hotelleihin kuin hotellikaupunkeihin. Tällä kertaa Viena esittelee Helsingin ihanimmat kahvilat. Seuraa matkatunnelmia blogissamme ja matkojen aikana Vienan Instagram -sivulla.

Helsingin ihanimmat kahvilat

Helsingistä löytyy useita kahviloita, joissa pääsee herkkujen lisäksi nauttimaan myös kauniista miljööstä. Parhaimmillaan kahvilakäynti on elämys, joka jää mieleen pitkäksi aikaa. Tämän listan kahviloissa ihastuttaa paitsi tarjoilut, myös tunnelma.

Cafe Huvila

Hakasalmen huvilan pihalta löytyvä Cafe Huvila on vähän tuntemattomampi helmi Helsingin kahviloiden joukossa. Poikkean tänne kahville tai lounaalle erityisen mielelläni kesäaikaan, sillä rakastan Huvilan puutarhaa ja kauniita kukkaistutuksia. Kahvittelun jälkeen on kiva poiketa Hakasalmen Huvilan museossa, jossa on usein tarjolla mielenkiintoisia näyttelyjä ja toisinaan myös kaikille avoimia konsertteja.

Cafe Huvila sijaitsee ihan Helsingin ytimessä Mannerheimintiellä, Musiikkitalon ja Finlandia-talon välissä.

Cafe Huvila
Cafe Huvila

Cafe Regatta

Regatta on kahvila, joka tuli minulle tutuksi jo nuorena kesätyöläisenä. Ehkä muualta Helsinkiin muuttaneelle Regatta tarjosi jotain kotosaa - kahvila markkinoi itse olevansa “palanen maaseutua keskellä Helsinkiä.” Regatta on klassikko, jonka korvapuusteja on kehuttu jopa Helsingin parhaiksi. Tänne on ihana sopia treffit tai tulla paistamaan makkaraa nuotiolle vaikka kaveriporukalla. Regatta rental -vuokrauspalvelusta voi lisäksi vuokrata kajakkeja tai soutuveneen, jos kaipaa menevämpää kesäaktiviitettia kahvittelun kylkeen.

Regatta löytyy Töölöstä, Sibelius-puiston ja soutustadionin välistä.

Cafe Regatta
Cafe Regatta

Lapinlahden lähde

Lapinlahden lähde on ihana elämyksellinen keidas ja tapahtumapaikka. Tänne kannattaa tulla kiertelemään pelkästään upeiden rakennusten ja kauniin puutarhan vuoksi! Erityisen upeat ovat alueen alppiruusut ja pionit, jotka kukkivat keskikesällä. Entisessä mielisairaalan rakennuksessa toimii kotoisa kahvila Lähde, jonka erikoisuus ovat maukkaat korvapuustit.

Kahvilan lisäksi alueelta löytyy myös mm. yleinen sauna, hävikkikukkakauppa sekä käsitöitä, taidetta ja käytettyjä tavaroita myyvä Puoti & Patina - liike. Lapinlahden lähde sijaitsee Hietaniemen hautausmaan läheisyydessä, osoitteessa Lapinlahdenpolku 8.

Lapinlahden lähde
Lapinlahden lähde

Sinisen huvilan kahvila & Art Cafe Taideterassi

Töölönlahden rannalla on idyllisen kaunis huvila-alue, jonka keskellä toimii Sinisen huvilan kahvila. Suloisen ulkoilmakahvila on auki aina kesäaikaan ja sen terassilta avautuu upeat näkymät Töölönlahdelle. Sinisen huvilan kahvilassa on tarjolla suolaisia ja makeita herkkuja, joita voi ostaa myös mukaan vaikkapa piknikille tai kotiinviemisiksi.

Sininen huvila kätkee sisäänsä myös Art Cafe Taideterassin, jossa pääsee nauttimaan näköalojen ja leivonnaisten lisäksi myös taideteoksista ja 1800-luvun tunnelmasta. Art Cafe Taideterassi on auki kesäisin joka päivä ja talvikaudella viikonloppuisin.

 

Radisson Blu Seaside Hotel Helsinki
Radisson Blu Seaside Hotel Helsinki

Toisinaan kahvi on kaikken ihaninta nauttia itsekseen hotellilla. Tähän merellinen Radisson Blu Seaside Hotel, Helsinki tarjoaa viihtyisät puitteet.

Vierasbloggaaja Viena_K
Vierasbloggaaja Viena_K

Kerro mielipiteesi