Koe merellinen Turku

Tunnelmallinen Aurajoen ranta

Kuinka nauttia ja kokea merellinen Turku? Tänä kesänä pääset matkaamaan Vienan seurassa Suomessa tutustuen niin Radisson Blu -hotelleihin kuin hotellikaupunkeihin. Tällä kertaa Viena esittelee merellisen Turun. Seuraa matkatunnelmia blogissamme ja Vienan Instagram -sivulla.

Koe merellinen Turku

Turku on ihana kesäkaupunki ja ennenkaikkea merenrantakaupunki. Aurajoen ranta ja Turun satama upeine veneineen on tuttu varmasti monelle turistille, mutta vielä paremmin merelliseen Turkuun pääsee tutustumaan, kun lähtee itse vesille. Ja kyllä, se on mahdollista vaikket omistaisi edes omaa venettä tai huvijahtia!

Vuokraa piknikvene

Ainutlaatuinen tapa tutustua Turkuun: vuokraa oma pieni vene ja lähde vesille! Låna-veneet ovat sähkökäyttöisiä Yhteen veneeseen mahtuu 2-8 henkeä ja hinnat ovat alkaen 63e / tunti, kun varauksen tekee verkossa. Lånan piknikveneet toimivat sähkökäyttöisesti ja ne ovat täysin päästöttömiä. Pyydä ystäväsi mukaan, hanki piknikeväät ja lähde rauhalliselle vesiseikkailulle! Låna-veneen ohjaamiseen ei tarvitse aiempaa veneilykokemusta.

Tutustu Turkuun ja vuokraa oma tunnelmallinen piknik-vene
Tutustu Turkuun ja vuokraa oma tunnelmallinen piknik-vene

Melontaa Aurajoella

Miten ihanaa olisikaan tutustua kauniiseen Aurajoen ympäristöön rauhallisesti omaan tahtiin meloen? Halistenkosken kupeesta löytyy kesäkahvila, josta voi vuokrata kajakkeja ja kanootteja ja lähteä tutustumaan Turkuun meloen. Jos omat taidot arveluttavat, järjestää Aurajokisäätiö myös ohjattuja melontakokeiluja ja kursseja.

Kesäinen Aurajoen ranta
Kesäinen Aurajoen ranta

Vesibussilla Ruissaloon

Ruissalosta löytyy paljon tekemistä kesäpäivään: ihania hiekkarantoja, kasvitieteellinen puutarha ja kesäkahvila Villa Kuuva... ja jos seikkailunhalua löytyy enemmänkin, voi Ruissaloon lähteä vaikka yön yli telttaretkellekin! Ruissaloon pääsee myös maateitse, mutta vesibussilla pääsee merelliseen tunnelmaan jo heti veneeseen astuessaan.

Vesibussilla pääsee myös Ruissalon Telakalle, joka on myös tutustumisen arvoinen paikka. Ruissalon Telakalla voit ihastella klassikkoveneitä, herkutella ravintolassa, nauttia drinkistä terassilla tai tehdä laadukkaita ostoksia sisustusliike Aveliassa.

Virittäydy merelliseen tunnelmaan vesibussin kyydissä
Virittäydy merelliseen tunnelmaan vesibussin kyydissä

Ilta jokilaivalla

Turun oma erikoisuus ovat jokilaivat, joita löytyy runsain määrin Aurajoen rannasta. Kesäillan hämärtyessä jokilaivojen valot luovat kauniin tunnelman ja kutsuvat illanviettoon. Oma elämyksensä on kiertää illan aikana mahdollisimman monta eri laivaravintolaa ja löytää niistä juuri se oma suosikkinsa. Usein kesäaikaan jokilaivoilla on myös keikkoja ja ihanan eläväinen tunnelma. Auringonlaskua Aurajoella ei kannata missata!

Päätä ilta tunnelmallisella jokilaivalla
Päätä ilta tunnelmallisella jokilaivalla

Radisson Blu Marina Palace sijaitsee suoraan Aurajoen varrella
Radisson Blu Marina Palace sijaitsee suoraan Aurajoen varrella

Aurajoen kaunetta ja Turun merellistä tunnelmaa pääsee ihastelemaan myös Radisson Blu Hotel Marina Palace, Turku -hotellista käsin.

Vieraskynä Viena K:lta
Vieraskynä Viena K:lta

Kerro mielipiteesi