Koe Oulu pyöräillen

Koe Oulu pyörän selästä. Tänä kesänä pääset matkaamaan Vienan seurassa Suomessa tutustuen niin Radisson Blu -hotelleihin kuin hotellikaupunkeihin. Tällä kertaa Viena esittelee Oulua pyörän selästä. Seuraa matkatunnelmia blogissamme ja matkojen aikana Vienan Instagram -sivulla.

Koe Oulu pyöräillen
Koe Oulu pyöräillen

Oulu pyöräillen

Yksi parhaista tavoista tutustua Ouluun on hypätä pyörän selkään ja lähteä kiertelemään kaupunkia ennakkoluulottomasti. Oulussa maasto on miellyttävän tasaista ja keskustassakin tiet sen verran rauhallisia, että pyöräily on yksi mukavimmista ja nopeimmista tavoista siirtyä paikasta toiseen. Kun keskusta-alue on jo tullut tutuksi, niin sen jälkeen voi lähteä seikkailemaan jo vähän kauemmaksikin - suosittelen tutustumaan ainakin näihin kohteisiin!

Hupisaaret

Hupisaaret on viehättävä ulkoilu-ja puistoalue ihan Oulun keskustan tuntumassa, joka tunnetaan myös valkoisten siltojen saaristona. Nimitys tulee useista suloisista valkoisista silloista, jotka rakennettiin alueelle jo 1860-luvulla. Hupisaarilla riittää tekemistä ja ihasteltavaa vaikka kokonaiseksi päiväksi tai useammaksikin: hyvä vinkki onkin ehkä ensiksi lähteä tutustumaan saarirykelmiin pyöräillen ja palata myöhemmin erityisen kiinnostaviin paikkoihin. Alueelta löytyy mm. mahtava keskusleikkipuisto, kahvila Kiikku, arkkitehtuurisesti näyttävä kesäteatteri ja Pohjois-Pohjanmaan museo.

Hupisaarten läheisyydessä sijaitsee myös Oulun taidemuseo, Tiedekeskus Tietomaa ja eko-ja kierrätyshenkinen ravintola Tuba Food & Lounge, josta saa kuulemma kaupungin parhaat pizzat.

Koe Hupisaari pyöräillen
Koe Hupisaari pyöräillen

Pikisaari

Jos rakastat vanhaa puutalotunnelmaa, niin rakastat Pikisaarta! Taiteilijoiden saareksikin kutsutusta Pikisaari on suojeltu miljöö ja idyllinen puutaloalue, jonne pääsee Oulun Torinrannasta siltaa pitkin. Saarella asuu eri alan taiteilijoita ja käsityöläisiä ja taidetta alueella pääseekin näkemään joka kesä järjestettävässä Pikinen Polku - ympäristötaidepolulla ja Galleria Harmajassa. Pikisaaresta löytyy myös Oulun vanhin säilynyt puutalo, jossa toimii Merimiehenkotimuseo.

Illalliselle voi mennä vaikka tunnelmalliseen Sokeri-Jussin Kievariin, josta löytyy perinteisiä oululaisia ja pohjoissuomalaisia herkkuja.

Tutustu hurmaavaan Pikisaareen
Tutustu hurmaavaan Pikisaareen

 

Nallikari

Nallikari sijaitsee Hietasaaressa noin neljän kilometrin päässä Oulun keskustasta, joten se on juuri mukavan matkan päässä kesäistä pyöräretkeä ajatellen. Nallikarista löytyy Oulun upein biitsi, kilometrin mittainen hiekkaranta, jossa voi viettää aikaa joko rannalla makoillen ja jätskiä syöden tai vaikkapa eri vesiurheilulajien parissa. Nallikari Surf Centerin kautta voi vuokrata SUP -laudan tai kajakin tai osallistua purjelauta- tai leijasurffikurssille. Alueella palvelee myös ympäri vuoden ravintola Nallikari ja kylpylä Eden.

 

Lumoudu Nallikarin tunnelmasta
Lumoudu Nallikarin tunnelmasta

 

Pyörän kesäisiä seikkailuja varten saat lainaksi Radisson Blu Hotel, Oulusta kolmeksi tunniksi maksutta!

Vierasbloggaaja Viena_K
Vierasbloggaaja Viena_K

 

Kerro mielipiteesi