Lapsiperheiden unelmakohteet löytyvät Helsingistä

Kaupunkikuvia, Helsingin kaupunki. Kuva

Helsinki on ihanteellinen kaupunki koko perheen lomalle. Monipuolisista perhekohteista löytyy tekemistä kaikille ikään katsomatta ja kaupungilla on helppo liikkua jalan tai ratikalla.

Allas Sea Pool -merikylpylä tarjoaa uusia tapoja nauttia Itämerestä kaupungin keskeisimmällä paikalla. Allas on auki ympäri vuoden ja tarjoaa elämyksiä ja virkistäytymismahdollisuuksia niin kaupunkilaisille kuin matkailijoille.

Linnanmäen huvipuistossa koko perhe on kokenut kesän hauskimmat hetket jo vuodesta 1950. Alueella on laitteita niin hurjasta kuin tasaisemmastakin kyydistä pitäville ja joka kesä uutuushärveleitä.

Korkeasaari puolestaan kuuluu maailman vanhimpiin eläintarhoihin. Se on perustettu vuonna 1889. Korkeasaaressa on eläimiä tundralta aina trooppisiin sademetsiin. Eläinlajeja on yli 200 ja saarella on lähemmäksi tuhat eri kasvilajia.

Sateen yllättäessä Helsinki tarjoaa useita mielenkiintoisia kohteista sisäleikkipuistoista museoihin:

Helsingin vanhimmassa raitiovaunuhallissa sijaitsee Ratikkamuseo, joka on osa Töölössä sijaitsevaa Kulttuuritehdas Korjaamoa. Museo esittelee Helsingin ratikoiden historiaa matkustajan näkökulmasta. Ratikkamuseossa voit istahtaa vanhaan ratikkaan ja siirtyä hetkessä menneisyyden Helsinkiin! Museoon on muuten ilmainen sisäänpääsy.

RatikkamuseoHelsinki

Palomuseo on Helsingin pelastustoimen historiaan ja perinteisiin erikoistunut museo. Palomuseo sijaitsee vuonna 1891 valmistuneella ja yhä käytössä olevalla Erottajan pelastusasemalla.

Jos kaipaat hieman villimpää menoa kannattaa suunnata Helsingin lukuisiin sisäleikkipuistoihin. Leikkiluolassa viihdytään liikunnan ja leikkien lomassa viikon jokaisena päivänä. Leikkiluola tarjoaa erilaisia liikunnallisia, aktivoivia ja kehittäviä elämyksiä kaikille lapsille. Katso tästä blogista lisää.

Helsingin Luonnontieteellisessä museossa sukelletaan Itämeren pinnan alle, narskutellaan pakkaslunta, kauhistellaan kodin kutsumattomia vieraita, pohditaan evoluution aikaansaannoksia, ihmetellään luustokokoelmaa ja ihmetellään maailman luonnon monimuotoisuutta.

Näitä ja paljon muuta tarjoaa Suomen ihana pääkaupunki. Lisää vinkkejä kannattaa katsoa Helsingin sivuilta.

Aitoa Stadilaista majoitusta etsivälle suosittelemme uudistettua Radisson Blu Seaside Hotelia, jossa lapsiperheitä hemmotellaan Double King -huoneilla, jossa koko perhe nukkuu mainiot unet kaksimetriä leveissä sängyissä.

Ruokailuhetken tarjoaa konstailematon bistro Gimis, jonka tunnelmaan voit tutustua tämän blogin kautta. Jos lompakossasi on S-Etukortti saat majoituksen yhteydessä koko kesän ajan ravintola-annoksista lisäksi -15% alennuksen!

Gimis by Kriselda Mustonen

Kerro mielipiteesi