Lennä kuumailmapallolla Vilnan yllä

Hot air balloons flying over Vilnius

Kuvittele: leijut ilmassa keskisen ja itäisen Euroopan suurimman keskiaikaisen vanhankaupungin yllä. Allasi levittäytyy kaunis arkkitehtuuri ja vehreät vihreät puistot samalla kun lennät taivaalla linnun lailla, vaivattomasti ilmojen hanki. Kaikki huolet haihtuvat mielestäsi. Ainoa tehtäväsi on hengittää raikasta ilmaa ihaillessasi samalla Liettuan kauneutta alapuolellasi. Ainoa ääni, joka rikkoo unenkaltaisen tilan, on kuumailmapallon polttimen ääni pallon kohotessa korkeuksiin... Tämä ei ole unta. Lue oppaastamme, miten upea kokemus kuumailmapallolento Vilnan yllä on!

Miksi valitsisit Vilnan ensimmäistä lentoasi varten?

Kesä on todellinen kuumailmapallosesonki Vilnassa. Ja vuosien varrella kaupunki on tullut tunnetuksi palloista kaupungin yllä. Muihin kaupunkeihin verrattuna ainutlaatuista Vilnassa on se, että kuumailmapallot voivat leijua aivan historiallisen keskustan yllä.

Aerial view of the old town and the modern

Kysymyksiä ja vastauksia kuumailmapallolennoista

K: Kuinka ajoissa lento tulisi varata?

V: Varaus olisi hyvä tehdä mahdollisimman aikaisin, koska tämä on suosittu aktiviteetti ja koska lento vaatii paljon suunnittelua ja valmisteluja (katso kohta sääolot alla). Suosittelemme ottamaan yhteyttä yhteen lukuisista kuumailmapallolentoja tarjoavista yrityksistä heti kun tiedät seuraavan matkasi ajankohdan.

K: Pitäisikö olla huolissaan huimauksesta?

V: Älä huolehdi, vaikka sinulla on korkean paikan kammo! Yllättävää kyllä, tämä ei ole ongelma. Kuumailmapalloilu on hyvin tasaista ja leppoisaa.

K: Entä sääolot?

V: Kuumailmapallot voivat lentää vain vakaissa sääolosuhteissa, ja yritykset ovat erittäin tarkkoja siitä, milloin on turvallista lentää. Valitsemasi yritys pitää sinut ajan tasalla, mutta huomaa, että lentoja joudutaan usein siirtämään. Turvallisuus on etusijalla! Huomaa myös, että useimmat lennot tapahtuvat aamulla tai illalla: täydellinen aika auringonlaskun tai -nousun ihailuun!

Visit Vilnius banner with hot air balloon

K: Mitä kannattaa laittaa päälle?

V: Pue mukavat vaatteet ja hattu, joka suojaa päätäsi polttimen kuumuudelta. Kylmyydestä ei tarvitse yleensä olla huolissaan. Pukeudu samoin kuin pukeutuisit maan pinnallakin. Huomaa: vältä nailontakkeja. Ei korkokenkiä!

K: Saanko ottaa valokuvia?

V: Tietenkin! Yhdellä ehdolla: jaat ne Instagramissa tunnisteella #RadissonBlu!

Pallon ohjaaja ei koskaan tiedä tarkkaan, missä laskeutuminen tapahtuu, joten se voi olla hauska seikkailu! Huomaa, että valmistautuminen lähtöön ja laskeutumiseen ovat usein osa kokemusta, joten ole valmis osallistumaan prosessiin.

Pallojen lähdön katseleminen

Mikäli et ole kiinnostunut lentämään taivaalla, miksipä et nauttisi pallojen lähdön katselemisesta? Tässä muutamia Vilnassa sijaitsevia lähtöpaikkoja, joissa voit mahdollisesti nähdä pallojen lähdön:

- iso aukea Baltasis-sillan lähellä

- Bastion-kukkulan alla oleva alue

-Vingis-puisto, konserttilavan vierellä oleva aukea

Löydät lähtöajat verkosta, useimpien yritysten Facebook-sivuilta.

Inflation of hot air balloon

Huone ja näköala Vilnassa

Paras paikka katsella karkinvärisiä huutomerkkejä taivaalla on oma hotellihuoneesi. Katso itse tästä #BluView -kuvasta, joka on otettu Radisson Blu Hotel, Lietuva Vilnius -hotellistamme! Ja katso suora videolähetys nähdäksesi näköalan ja päivän säätilan.

Vilnius balloons April

Koe Vilna taivaalta yhdessä Radisson Blun kanssa!

Kerro mielipiteesi