Miksi Bruggen pitäisi olla kohdelistallasi

Bruggen henkeäsalpaava kauneus piilee sen satumaisessa tunnelmassa. Kaupunki on itsessään kuin museo, puhdasta silmänruokaa. Kaupunki viehättää niin vierailijoita kuin paikallisiakin veteen heijastuvine kirkontorneineen, ihastuttavien kahviloiden täplittämine mukulakivikatuineen ja keskiaikaisine mysteereineen. Majoitu yö tai kaksi ja nauti maagisesta iltavalaistuksesta, tai tule kaupunkiin päiväretkelle, jos asut lähellä. Tule viikonloppuna, jos pidät ihmisten katselusta eloisassa ympäristössä, tai nauti rauhallisesta lomasta vierailemalla parin arkipäivän aikana.  Bruggessa on niin monta näkemisen arvoista asiaa! Inspiroidu lukemalla eteenpäin, niin löydät tärkeimmät syyt siihen, miksi Brugge kannattaa lisätä kohdelistalle.

Canals of Bruges, Belgium

Maistele belgialaisia makuja

Valmistaudu täyttämään vatsasi taivaallisilla mauilla, joita varten ihmiset ympäri maailmaa matkustavat Belgiaan. Erityisesti belgialainen olut, ranskanperunat, vohvelit ja suklaa valloittavat sydämet alkuperäisillä resepteillään ja monipuolisilla variaatiollaan. Nämä herkut odottavat löytäjäänsä Bruggen joka kulmassa, mutta täydellisen kokemuksen saamiseksi aloita kierroksesi vuodelta 1856 peräisin olevasta De Halve Maan -panimosta, jossa opit miten olutta kaadetaan ja maistellaan oikealla tavalla. Vieraile sen jälkeen kiehtovassa Choco-Story-suklaamuseossa, joka kuvaa kaakaon tien suklaaksi historiallisesta, maantieteellisestä ja kasvitieteellisestä näkökulmasta. Pisteenä i:n päälle, päätä kulinaarinen seikkailusi upealla vohvelijälkiruoalla haluamassasi kahvilassa.

Belgian Food and Drinks: Beer, Waffles, Chocloate, Fries

Kävele tuulimyllyjen lomassa

Anna Bruggen kauneuden saada sanattomaksi kunnioitusta herättävine tuulimyllyineen, jotka reunustavat vanhaa kaupunkia. 1500-luvulla kaupungissa oli 23 tuulimyllyä, mutta niistä on jäljellä enää vain 4. Nämä kaupungin valleilla sijaitsevat myllyt ovat Koeleweimill, Nieuwe Papegaai, Bonne Chiere ja Sint-Janshuismill. Viimeksi mainittu on niistä vanhin, ja tämä vuodelta 1770 peräisin oleva tuulimylly on erityisen vaikuttava, sillä se seisoo edelleen alkuperäisellä paikallaan ja kätkee sisäänsä museon. Tuulimyllykävely on erinomainen tapa tutustua kaupungin keskustaa ympäröivään alueeseen ja sen historiaan.

Old Windmill in Brugge

Koe vanhakaupunki

Mikään keskiaikainen kaupunki ei ole täydellinen ilman sen vanhaakaupunkia. Mukulakivikatujensa, viehättävien kanaviensa ja goottilaisen arkkitehtuurinsa ansiosta Bruggen historiallinen keskusta on ansainnut paikkansa Unescon maailmanperintöluettelossa. Vielä tänäkin päivänä taiteellista tunnelmaa tihkuva Bruggen vanhakaupunki oli 1400-luvun flaamilaisen primitivismi-maalaustaiteen syntymäpaikka. Osa aikakauden ainutlaatuisimmista mestariteoksista on nähtävissä joissain kaupungin 26 museosta. Sään salliessa etsi penkki pääaukiolta ja hemmottele itseäsi maukkaalla annoksella belgialaisia ranskanperunoita. Ja sulattele nauttimasi ruoka kipuamalla 366 askelta keskiaikaisen kellotornin huipulle, niin sinut palkitaan vaikuttavilla näkymillä.

Bruges Grote Markt, Provinciaal Hof, Jan-Breydel-Monument and Belfry in the evening

Kulttuurikierros

Lukemattomat museot ja galleriat sekä kirkot ja katedraalit pitävät huolen siitä, että yhdessä viikonlopussa ei ehdi tutustumaan kaikkiin Bruggen tarjoamiin aarteisiin. Siksi suosittelemme, että tutustut seuraaviin kolmeen maamerkkiin saadaksesi käsityksen kaupungin kulttuuriaarteista. Jos vierailet vain yhdessä kirkossa, valitse Pyhän veren basilika, joka tekee vaikutuksen mahtipontisella julkisivullaan, romaanisella luonteellaan ja uusgoottilaisella huipullaan. Taiteen ystävät eivät voi jättää väliin Groeningemuseum-museota, jossa on esillä maailmankuulu kokoelma flaamilaisen primitivismi-taiteen maalauksia sekä joitakin merkittäviä vaihtuvia näyttelyitä. Ja viimeiseksi, mutta ei kuitenkaan vähäisimpänä, tutustu Michelangelon Bruggen madonna -veistokseen, joka sijaitsee Onze-Lieve-Vrouwekerk-kirkossa.

Basilica of The Holy Blood at night. Bruges, Belgium

Varaa matkasi jo tänään ja koe viehättävä Bruggen kaupunki viikonloppumatkalla majoittumalla Radisson Blu -hotellissa!

Kerro mielipiteesi