Miksi kannattaa matkustaa Lissaboniin, valokuvina

tram-in-lisabon-portugal

Lissabon on kaupunki, joka herättää monien matkustajien uteliaisuuden mutta joka on suurelta osin aliarvioitu matkakohteena Euroopassa. Kaupungin sijaintia rantoineen ja kukkuloineen, rikasta kulttuuriperintöä, herkullisia ruokia ja upeita valokuvausmahdollisuuksia ei pidä aliarvioida. Lue alta tärkeimmät syyt Lissabonin lisäämiseksi matkakohdelistallesi. Olemme myös sisällyttäneet joitakin kaupunkikuvaaja CEE Explorerin ottamia upeita valokuvia, jotta saat kuvan tästä kauniista kaupungista!

Henkeäsalpaavat taivaanrantanäkymät

Lissabon tarjoaa monia mahdollisuuksia panoraamanäkymille, joista osa on melko odottamattomista näkökulmista. Tartu siis kameraan ja suuntaa alla kuvattuihin paikkoihin.

Kattonäkymät Elevador de Santa Justan huipulta

Elevador de Santa Justa on Santa Justan seurakunnan alueella sijaitseva hissi. Rua de Santa Justa -kadun lopussa sijaitseva hissi yhdistää Baixan alueen alemmat kadut ylempänä olevaan Largo do Carmon aukioon. Historiallisten ratikoiden (lue lisää alta) tavoin tämä hissi ei ole vain kätevä kulkuväline yläkaupungilta alakaupungilleja päinvastoin, vaan siitä on myös tullut suosittu nähtävyys itsessään. Huipulla olevalta näköalatasanteelta on mahtavat näkymät Baixan alueelle.

Santa Justia elevator view by CEE Explorer

Yli 30 miradouroa

Ihmettelet varmaan, mikä miradouro on. Se on tarkoitukseensa varattu näköalapaikka Lissabonin kukkuloilla. Ihaile näkymiä yhdeltä (tai jos mahdollista, useammalta) Lissabonin yli 30 näköalaterassilta, joita on eri puolilla kaupunkia. Kaupungissa on myös lukuisia baareja ja ravintoloita, joista avautuu mahtava näköala. Näin voit ihailla maisemia ruoan tai drinkin äärellä. Alla olevan kuvan on ottanut CEE Explorer Radisson Blu Hotel Lisbon -hotellin huipulta!

Vinkki: Valitse suosikki-miradourosi, ota mukaan paikallisia portugalilaisia herkkuja ja suuntaa näköalapaikalle juuri auringonlaskun aikaan!

Radisson Blu Hotel Lisbon sunset by CEE Explorer

Rikas musiikkiperintö

Kansanmusiikin tyylilaji fado on keskeinen osa Lissabonin kulttuuri-identiteettiä. Perinteisesti fadolle on ominaista surumielinen melodia ja sanoitus, joka liittyy usein mereen ja portugalilaisten arkeen. Fadoa esitetään usein pubeissa, kahviloissa ja ravintoloissa. Siten vierailijat voivat kokea tämän taidemuodon yhdessä paikallisten kanssa! Tänä päivänä Lissabonin mukulakivikaduilla on kymmeniä fado-taloja. Mikä on paras alue fadon kuuntelulle? Alfama.

fado-singer-performing-with-portuguese

Eloisia kaupunginosia

Värikästä Alfaman kaupunginosaa ei todellakaan voi jättää väliin, jos haluat nähdä ja kokea autenttisen Lissabonin. Se on kaupungin sykkivä sydän monivärisine taloineen ja julkisivuineen sekä kapeine kujineen. Alfama on Lissabonin vanhin kortteli, joten iltapäiväkävelyllä voit löytää monia piilotettuja helmiä.

Yhden parhaista tavoista tutustua Lissaboniin tarjoaa kuitenkin raitiovaunu. Nouse kaupungin symbolin, ikonisen keltaisen raitiovaunun numero 28 kyytiin. Remodelado-ratikat ovat peräisin 1930-luvulta. Missä tahansa muussa kaupungissa ne olisi todennäköisesti laitettu museoon, mutta Lissabonissa ne ovat olennainen osa julkista liikennettä. Nämä historialliset ratikat ovat edelleen käytössä, sillä niiden kulkureitti ei sovellu moderneille raitiovaunuille tiukkojen mutkien ja jyrkkien nousujen ja laskujen takia. Sanomattakin on selvää, että tätä et voi kokea missään muualla!

Psst! Jos matkakuvaaminen on sinun juttusi, niin "Vaaleanpunainen katu" on yksi kaupungin Instagram-kelpoisimmista paikoista.

Tram in Lisbon

Romanttisia palatseja

Palácio da Pena on majesteettinen linna, joka sijaitsee Sintran vuoristossa Sintran kaupungin yläpuolella. Selkeänä päivänä tämä Unescon maailmanperintökohde on helposti nähtävissä Lissabonista. Mutta suosittelemme, että tutustut palatsiin ja sen vehreisiin puutarhoihin lähemmin päiväretkellä Lissabonista. Sintraan pääsee helposti junalla. Serra de Sintra -vuoriston toiseksi korkeimmassa kohdassa sijaitsevaan palatsiin pääsee historiallisesta Sintran keskustasta vaeltamalla erittäin jyrkkää rinnettä ylös. Sinne pääsee myös turistibussilla numero 434, joka yhdistää rautatieaseman, Sintran kaupungin ja Penan palatsin.

Pena Palace Lisbon

Ainutlaatuisia arkkitehtonisia ihmeitä

Vaikka Lissabon tunnetaan varmimmin vanhan maailman charmistaan, jotkin sen moderneimmista arkkitehtonisista teoksista ovat yllättävänkin vaikuttavia. Olemme sisällyttäneet alle muutaman kohokohdan arkkitehtuurin ystäville.

Kauniita siltoja

Yli 17 km pitkä Vasco da Gama -silta on Euroopan pisin silta. Tajo-joen ylittävä silta yhdistää maan pohjois- ja eteläosan. Huhtikuun 25. päivän silta oli ensimmäinen kyseiseen tarkoitukseen rakennettu silta. Molemmat sillat tarjoavat mielenkiintoisen näkökulman kaupunkiin. Älä myöskään missaa Kristus-patsasta, joka näkyy myös Tajo-joen rantapromenadilta.

Vasco da Gama Bridge in Lisbon

MAAT-museo

Tämä taiteen, arkkitehtuurin ja tekniikan museo on kaikkien taiteen ja arkkitehtuurin ystävien ehdoton käyntikohde. Museossa on esillä kansallisten ja kansainvälisten nykytaiteilijoiden, -arkkitehtien ja -ajattelijoiden näyttelyitä. Jos sinulla ei ole aikaa itse museovierailulle, rakennus itsessään on jo inspiroiva näky.

MAAT Museum Lisbon

Koe viehättävä Portugalin pääkaupunki majoittumalla Radisson Blu Hotel Lisbon -hotellissa ja jaa matkakuvasi Instagramissa hashtagilla #RadissonBlu!

Lisää CEE Explorerin ottamia upeita matkavalokuvia löydät Chicagon ja Shanghain oppaistamme.

Kerro mielipiteesi