Nämä 6 kuvaa Shanghaista saavat sinut pakkaamaan matkalaukkusi

shanghai-skyline-and-huangpu-river

Ennätyksiä hipovien pilvenpiirtäjiensä, futuristisen arkkitehtuurinsa ja värikkään yöelämänsä ansiosta Shanghai on houkutteleva matkakohde niille, jotka etsivät vaikuttavia näkymiä ja vertaansa vailla olevia kuvauskohteita. Kaupungin horisontti jättää sinut sanattomaksi. Mutta älä usko pelkästään meidän sanaamme! Lue, miten kaupunkikuvaajat Sébastien Nagy ja C Ξ Ξ (Cédric Houmadi) kuvaavat kaupunkia.

Upeita auringonlaskuja Shanghai Towerista

Shanghai Tower on yksi kaupungin – ja koko Kiinan – parhaista paikoista kuvata upeita kaupunkimaisemia. Dubain Burj Khalifa voi hyvinkin olla maailman korkein rakennus, mutta 121-kerroksinen ja 632 metriä korkea Shanghai Tower ei jää siitä kauaksi. Rakennuksen spiraalimainen muoto on jo sinänsä arkkitehtoninen ihme. Ota maailman nopein hissi huipulle ja katsele sitten jonkin aikaa Bundin ylle ennen kuin otat vaikuttavia kuvia, kuten tämä C Ξ Ξ:n ottama kuva.

Psst! Kaupunkikuvaajamme eivät ole ottaneet tällaisia upeita kuvia pelkästään Shanghaissa. Tsekkaa myös heidän ottamansa kauniit kuvat Pariisista ja Chicagosta.

business-travel

Laventelinsininen auringonnousu Bundin yllä

Shanghai on satamakaupunki, joka sijaitsee Huangpu-joeln varrella – alueella, jossa Jangtse-joki laskee Itä-Kiinan mereen. Shanghai tarkoittaa kirjaimellisesti "meren yläpuolella", ja katselemalla Nagy:n ja C Ξ Ξ:n ottamia valokuvia näet, kuinka sopiva kuvaus on. Kaupungin liikekorttelia Pudongia vastapäätä sijaitseva Bund on ihanteellinen paikka katsella auringonnousua. Bund on 1,5 km:n mittainen ranta-alue Huangpu-joen länsirannalla Shanghain keskustassa. Lähde kävelylle aikaisin ennen aamunkoittoa. Tämä on päivän paras ja rauhallisin aika vangita mieleenpainuvia hetkiä ennen vilkkaan metropolin heräämistä. C Ξ Ξ ehdottaa, että kuvaat jokea kaikessa rauhassa eri näkökulmista. Niin, ja tiedoksi Nagy:n ja C Ξ Ξ:n kaltaisille instagrammereille: tämä on yksi kaupungin Instagram-kelpoisimmista paikoista!

The Bund sunris

Vertikaalinen kaupunki arkkitehtuurin ystäville

Aiemmin ulkomaalaisten miehittämässä Shanghaissa on ainutlaatuinen kosmopoliittinen tunnelma. Kaupungissa yhdistyvät todellakin idän ja lännen parhaat puolet, ja parhaiten tämä näkyy arkkitehtuurissa. Rakennusten tyyli vaihtelee goottilaisesta ja barokista aina ultramoderniin ja johonkin aivan ainutlaatuiseen! Bundin alueella viitisenkymmentä rakennusta kohoaa kuitenkin kohti taivasta sopusoinnussa ja tarjoaa kuvaajille ainutlaatuisen kaupunkimaiseman. Nagy nappasi tämän kuvan läheltä Radisson Blu Hotel, Shanghai New World -hotellia.

Shanghai skyline

Kattonäkymiä Radisson Blu Hotel Shanghai New World -hotellista

Lähellä Kansan aukiota sijaitseva Radisson Blu Hotel Shanghai New World on yksi kaupunkisiluetin ikonisista rakennuksista. (Itse asiassa niin ikoninen, että se on päässyt jopa Legon uusimpaan arkkitehtuurisarjaan!) Selvästi erottuvan, 208 metriä korkean tornirakennuksen huipulla on kupolimainen kruunu, jossa Sky Dome -baari sijaitsee.

Aivan hotellin ulkopuolella sijaitseva Nanjing Road lukeutuu alueen suosituimpiin ostospaikkoihin, ja Bundin ja Yun puutarhan kaltaiset nähtävyydet ovat alle 10 minuutin päässä hotellilta. Pidämme tästä C Ξ Ξ :n kuvaamasta, täydellisesti ajoitetusta vaaleanpunaisesta auringonlaskusta sekä sen alapuolisesta NagyS:n ottamasta, kaupungin valot ikuistaneesta kuvasta!

Sunset from Shanghai New World Hotel

Night skyline captured from Radisson Blu Hotel Shanghai New World

Shanghai voi hyvinkin olla maailman väkirikkain kaupunki, mutta kaupungissa on helppo liikkua: metro, maailman ainoa kaupunkien välinen metrolinja, bussit ja edulliset taksit takaavat, että pääset aina helposti kaikkiin paikkoihin, joihin haluat tutustua. Kadut ovat yleisesti turvallisia kävellä, joten kaupunkiin tutustuminen jalkaisin voi olla todella inspiroiva kokemus.

Riippumatta siitä, oletko intohimoinen arkkitehtuurin ystävä vai innokas matkakuvien harrastaja vai haluatko vain tutustua yhteen maailman dynaamisimmista kaupungeista, Shanghai tarjoaa ikimuistoisen kokemuksen lähes kaikille matkustajille. Majoittumalla Radisson Blu Hotel Shanghai New World -hotellissa pääset helposti kaupungin kuvauksellisimpiin kohteisiin.

Tutustu Instagramissa muihin vaikuttaviin matkakuviin ja jaa omat matkakuvasi #RadissonBlu:n kanssa!

Kerro mielipiteesi