Parhaat kuusi erilaista ja ihanaa kokemusta Islannissa

Thermal spring thermal area

Päivittäisiä maanjäristyksiä ja uudelleen herääviä nukkuvia tulivuoria: Islanti tunnetaan oikukkaasta luonteestaan. Olitpa sitten ulkoilmaihminen tai kaupungissa viihtyvä hipsteri, Reykjavik tarjoaa erilaisen ja ihanan elämyksen aivan jokaiselle. Reykjavik nostaa jatkuvasti suosiotaan matkakohteena, ja sillä onkin paljon tarjottavaa seikkailunnälkäisille ja luonnossa viihtyville. Tutustu kokoamiimme kuuteen parhaaseen erilaiseen ja ihanaan kokemukseen Islannissa ja suunnittele matkasi jo tänään!

RR Iceland

1. Suuntaa kehätielle

Valtatie 1, 1 339 kilometriä pitkä Islannin ympäri kiertävä kehätie on varmasti yksi maailman upeimmista reiteistä autoiluun. Tämä kaunis seikkailu on yksi parhaista tavoista tutustua Islannin tulivuoriin, vuonoihin, vesiputouksiin ja kanjoneihin. Reitin varrella pääset myös tutustumaan rosoiseen rantaviivaan kaukaisella länsivuonojen niemimaalla, missä perinteisissä kalastajakylissä kärsitään runsaasta väestökadosta mutta mihin lintubongareiden kannattaa aivan ehdottomasti suunnata.

Ring-Road Iceland

2. Valvo ja nauti yöttömästä yöstä

Islantilaiset ovat perinteisesti juhlineet kesäpäivänseisausta kierimällä alasti aamukasteessa. Nykyään tarjolla on myös hillitympiä tapoja juhlia, kuten yhdessä aterioiminen kokon ympärillä paikallisten kanssa. Keskikesänjuhlalla on merkittävä rooli Islannin kulttuurissa, joten ota kaikki irti keskiyön auringosta ja osallistu yhteen monista tarjolla olevista tapahtumista. Juoksijat voivat lähteä keskiyön auringon alla juostavalle Mývatnin maratonille, ja jos taas haluat jotain hidastempoisempaa, voit vaikka osallistua Akureyrissä järjestettävään Arctic Open -golfturnaukseen.

3. Ratsasta lentävällä hevosella

Jos haluat välttää autossa istumista lomallasi, voit tutustua maan karuun luontoon hevosen selästä käsin. Islanninhevoset ovat aivan omaa luokkaansa. Nopeassa vauhdissa jotkut niistä siirtyvät viidenteen askellajiin, jota verrataan usein lentämiseen. Tämä niiden epätavallisen tasainen askellaji tunnetaan nimellä töltti, ja olitpa sitten aloittelija tai kokenut ratsastaja, tämä islanninhevosten merkittävin ominaispiirre tekee sinuun varmasti vaikutuksen. Koska islanninhevoset pitävät aina yhden jalan maassa, ratsastajat pääsevät lentämään rantojen, vuorten ja halkeilevien laavakenttien yli mukavasti ja ilman inhottavia pomppuja.

Iceland-Horse Riding4. Näe räjähtäviä geysirejä läheltä

Kun olet tutustumassa Islannin niin kutsuttuun ”kultaiseen kierrokseen”, älä unohda pysähtyä katsomaan kuumien lähteiden aluetta. Poreilevilla mutakuopillaan ja purkautuvilla geysireillään se on täysin luontoperäinen ilotulitusnäytäntö. Mutta muista pysyä tarvittavan matkan päässä – geysirit sylkevät kiehuvan kuumaa vettä satojen metrien korkeuteen! Alueella sijaitsee myös kuuluisin kaikista geysireistä, suuri Geysir, jonka mukaan kuumat lähteet kaikkialla maailmassa on nimetty. Tämä geysir on ollut aktiivisena jo lähes 10 000 vuoden ajan.

The geyser strokkur iceland in the early

5. Kellu kuumassa lähteessä kylmänä yönä

Kaikkialta tämän villin ja upean maan karun arktisen luonnon keskeltä löytyy lämmittäviä turvapaikkoja, joissa voit virkistäytyä ja rentoutua. Aivan Reykjavikin ulkopuolella sijaitseva Reykjadalur on yksi näistä paikoista. Siellä voit viettää päivän sammaleisen vihreän maaston halki vaeltaen, seuraten termisistä vesistä nousevaa höyryvanaa. Geotermisessä Blue Lagoon -kylpylässä pääset rentoutumaan samean sinisissä vesissä, joissa on vulkaanisesta maaperästä nousevia suoloja ja leviä. Levitä vielä kasvoillesi mutanaamio ja ota herkullinen cocktail mukaasi, niin kokemus on täydellinen.

Hotspring6. Koe islantilainen musiikki

Björk, Sigur Rós ja Múm ovat kolme tunnetuinta islantilaista yhtyettä. Jos pidät näiden yhtyeiden synkän kauniista musiikista, suuntaa livekonserttiin ja nauti täysin siemauksin paikallisista musiikkipiireistä. Kesän suurin musiikkifestivaali on kuitenkin Secret Solstice, joka järjestetään ulkona Laugardalurun laaksossa. Siellä pääset nauttimaan laajasta kirjosta islantilaista ja kansainvälistä musiikkia. Ja jos vierailet Islannissa marraskuussa, silloin Airwaves-festivaali valtaa pubit, baarit ja klubit Reykjavikin keskustassa.

Ota yksi Reykjavikissa sijaitsevista Radisson Blu -hotelleistamme tukikohdaksesi ja lähde tutustumaan tähän kiehtovaan kaupunkiin. Molemmat hotellit sijaitsevat aivan kaupungin keskustassa, joten voit ottaa kaiken irti alueen lukuisista islantilaisista ihmeistä!

Kerro mielipiteesi