Pohjois-Saksan kaupungit

Port Hamburg

Lomakohteita ja lähtöpisteitä

Pohjois-Saksan kaupungeissa on niiden pitkän, aina keskiajalle ulottuvan historian ansiosta rikasta kulttuuria. Tärkeinä kauppapaikkoina näistä kaupungeista tuli aikoinaan talouselämän keskuksia, joita ne ovat vieläkin. Tänään kauniisti muotoiltu, moderni arkkitehtuuri toimii siltana nykyaikaan ilman, että kaupungit olisivat menettäneet historiallista viehätystään. Tämä keskiaikainen tunnelma yhdessä modernin arkkitehtuurin kanssa erottaa ne muista paikoista.

Ostoksilla käynti ja yöelämä ovat vähintään yhtä suosittuja kuin kaupunkeja ympäröivät ihanat rannat ja koskematon luonto. Satojen vuosien aikana tapahtunut kehitys kuljetuksessa ja infrastruktuurissa erottaa nämä kaupungit muista ja tekee niistä täydellisiä lähtöpisteitä eri puolelle maailmaa suuntautuville matkoille. Risteily näistä suurista satamista tai lentäminen Hampurin lentokentältä – matkan aloittaminen jostain Pohjois-Saksan kaupungista on aina vaivan arvoista.

Hamburg

Kauniita rantoja, keskiaikaista historiaa ja rannikon risteilysatamia

Lyypekkiä ja Rostockia, jotka molemmat sijaitsevat aivan Itämeren rannalla, ei yhdistä pelkästään niiden läheisyys. Molemmat ovat täynnä kaunista goottilaista tiiliarkkitehtuuria, ja UNESCO on nimennyt ne maailmanperintökohteiksi. Näistä kaupungeista löydät vanhimpia tämän tyylisuunnan rakennuksia.

Tiesitkö, että Rostock on Itämeren suurin risteilysatama? Risteilyalukset ja autolautat lähtevät Rostockista ja Lyypekistä eri puolille Itämerta ja moniin kiinnostaviin paikkoihin kautta maailman.

Tiedäthän ne mukavalta näyttävät rantatuolit, joista et halua enää nousta pois? Juuri niin, ne ovat peräisin Lyypekin ja Rostockin rannoilta. Eräät Saksan kauneimmat ja kuuluisimmat rannat sijaitsevat täällä: Warnemünde, Timendorf tai Travemünde – mainitaksemme vain muutaman.

Radisson Blu -hotellit Rostock ja Lübeck sijaitsevat keskellä näitä kaupunkeja, joten ne ovat ihanteellinen lähtöpiste kaupunkiin tutustumiselle, ostoksille, rantaretkelle tai yöpymiselle ennen risteilyä tai sen jälkeen.

Hämmästyttäviä kaupunkimatkoja, kulttuurielämän keskus ja lähtöpiste matkoille ympäri maailmaa

Myös Hampurilla ja Bremenillä on hämmästyttävä kulttuuriperinne. Bremenillä on tarjottavana paljon enemmänkin kuin Bremenin kaupunkimuusikot – kulttuurillinen skaala on uskomattoman kattava. Erityisesti kesällä kaupungissa järjestetään loppumattomia tapahtumia, kuten Kajenmarkt Schlachtessa. Oletko koskaan kokeillut Beck’siä? Tässä kuuluisassa panimossa kannattaa vierailla!

Elbphilharmonien ansiosta Hampurista saattaa tulla Euroopan musiikkikulttuurin sydän. Se on vaikuttava rakennus, joka on suunniteltu silmällä pitäen akustisia hienouksia ja erinomaisia ääniominaisuuksia. Hampuri on tullut kuuluisaksi myös musiikkielämästään. Yhdistä Hampurin vierailuusi käynti jossain lukemattomista musikaaleista ja esityksistä, joita järjestetään ympäri kaupunkia. Esimerkiksi Leijonakuningasta on esitetty Hampurissa jatkuvasti vuodesta 2001 lähtien – eikä sitä kannata jättää väliin!

Nauti yöelämästä legendaarisella Reeperbahnilla tai lähde ostoksille lukemattomiin ostoskeskuksiin ja pieniin yksilöllisiin putiikkeihin, jotka ovat täynnä ainutlaatuista kansainvälistä tyyliä.

Hampurin lentokentälle on helppo päästä, joten se on täydellinen aloituspaikka ulkomaanmatkalle. Pysäköintipaikkoja löytyy heti lentokentältä, ja Radisson Blu on täydellinen majoituspaikka, jolla varmistat, ettet myöhästy lennolta!

Kerro mielipiteesi