Tampereen kulttuuri valloittaa uutuuksillaan

Tove Jansson for Moumine le Troll (Finn Family Moomintroll

Kaikki lapset ja lapsenmieliset ovat odottaneet tätä hetkeä, kun maailman ainoa Muumimuseo avautuu Tampere-talossa 17.6.2017! Muumimuseon ensimmäisessä perusnäyttelyssä voit tutustua muumien koko tarinaan aina suuren tuhotulvan vedenpaisumuksesta vaarallisen juhannuksen kelluvaan teatteriin ja majakkasaaren arvoituksesta muumiperheen marraskuiseen katoamismysteeriin. Näyttelyn lisäksi Tampere-talossa on myymälä, näyttelypaja ja lukukirjasto.

Tove Jansson for Comet in Moominland
Tove Jansson for Comet in Moominland, 1951. Moomin Museum, Tampere Art Museum Moominvalley Collection. Photo: Jari Kuusenaho. ©Moomin CharactersTM

 

Tove Jansson for Moumine le Troll (Finn Family Moomintroll
Tove Jansson for Moumine le Troll (Finn Family Moomintroll) 1968. Moomin Museum, Tampere Art Museum Moominvalley Collection. Photo: Jari Kuusenaho. ©Moomin CharactersTM

 

Hieman erilainen näyttely vie kesämatkailijan Kiinan keisareiden aikaan. Vapriikin päänäyttely Kielletty kaupunki tuo maailman suurimman palatsialueen aarteet Tampereelle. Vapriikin näyttelyssä pääsee tutustumaan Qing-keisareiden (1644–1911) ja heidän hovinsa yltäkylläiseen elämään. Loisteliaat esineet saapuvat Tampereelle suoraan Pekingistä, Palatsimuseosta. Vapriikissa voi ihastella upeita silkkimaalauksia, kalligrafiaa, kulta- ja jade-esineitä, vaatteita ja asusteita, koriste-esineitä ja posliinia. Näyttely on avoinna 21.4. - 1.10.2017.

KiellettyKaupunki-Reetta Tervakangas

Uusi Lenin-museo on yhtä aikaa vakava ja viihdyttävä. Lenin-museon uusi näyttely kertoo Suomen idänsuhteiden historiasta ja Neuvostoliiton noususta ja tuhosta elämyksellisellä ja koskettavalla tavalla. Neuvostovitsien jukebox naurattaa kaikkia, Leninin ja Stalinin näköisnuket hätkähdyttävät, Stalinin kauden vankileiripienoismalli pysäyttää, eikä museo unohda myöskään toisinajattelijoiden kohtaloa ennen ja nyt.

Uusittu Radisson Blu Grand Hotel Tammer on Suomen ainoa Grand Boutique -hotelli. Tammer sijaitsee upeassa kulttuurimaisemassa Tammerkosken äärellä aivan Tampereen keskustassa. Hotellin upeisiin puitteisiin voit tutustua tämän blogin kautta.

easide Helsinki room 517 double king

Kerro mielipiteesi