Turistireittien ulkopuolella Balilla

Impossible Beach in Bali

Bali tunnetaan ympäri maailmaa upeista hiekkarannoistaan ja taivaansinisestä merestä. Nämä ovat tehneet saaresta yhden maailman houkuttelevimmista lomakohteista. Bali on kuitenkin paljon muutakin kuin vain aurinkoa, merta ja hiekkaa. Rantalomailusta taukoa kaipaaville uteliaille vierailijoille on tarjolla runsaasti antoisia aktiviteetteja ja tutustumiskohteita, joista monet ilmentävät tämän "Jumalten saaren" hienoa, eksoottista kulttuuria. Alla on vain muutamia suosituksia...

Vapauta henkinen puolesi Balin meritemppeleissä

Balilaiset uskovat vahvasti veden hengellisiin ominaisuuksiin. Eräät saaren kaikkein lumoavimmista ja tunnusomaisimmista maamerkeistä – nimittäin upeat meritemppelit – ovat saaneet syntynsä tästä uskomuksesta. Yksi vaikuttavimmista meritemppeleistä on Pura Luhur Uluwatu. Tämä maalauksellinen temppeli sijaitsee rantakallion laella Balin eteläisellä niemimaalla, 70 metriä rantaan kaatuvien aaltojen yläpuolella. Radisson Blu Bali Uluwatu on loistava tukikohta, josta käsin voit tutustua tähän vaikuttavaan temppeliin ja tavata sen apina-asukkaat. Toisaalla, Balin länsirannikolla mereen työntyvä Tanah Lotin kalliomuodostelma tarjoaa upeat puitteet saaren värikkäiden auringonlaskujen katseluun.

Bali Sea Temple Para Luhur Uluwatu

Vieraile Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvilla riisiterasseilla

Kun siirrytään pois etelän rannoilta kohti Balin tuliperäisiä sisäosia, vierailijat voivat tutustua uskomattomiin kumpuileviin maisemiin, jotka nämä kuin ihmeen kautta rinteisiin kaiverretut terassimaiset riisipellot muodostavat. Henkeäsalpaavat riisipellot, joita käsin kaivetut vesiväylät yhdistävät, ovat tuhansia vuosia vanhoja, ja Unesco on kirjannut riisiterassit maailmanperintöluetteloonsa. Pellot ovat erityisen vaikuttavia tulviessaan, jolloin terassit saavat ihanan peilimäisen pinnan, josta hohtava auringonvalo ja sininen taivas heijastuvat. Kaukana turistijoukoista sijaitsevat ja usein autuaan hiljaiset Balin riisiterassit ovat ihanteellinen kohde vierailijoille, jotka haluavat tutustua saaren perinteiseen puoleen.

UNESCO Bali Rice Terraces in Ubud

Shoppaile Seminyakin tyylikkäissä putiikeissa

Kutan ja sen vilkkaiden katujen lähellä sijaitseva Seminyak on tyylikäs merenrantakohde, jonka ylellisissä putiikeissa muotiniekat voivat viettää tuntikausia shoppaillen. Jalan Raya Seminyakin ja Jalan Petitengetin pääkaduilla on tyylikkäitä, paikallisia ja kansainvälisiä tuotemerkkejä myyviä vaateliikkeitä sekä muita kauppoja, joissa on esillä autenttisia, Balin ainutlaatuista kulttuuria ja omalaatuista tyyliä kuvastavia käsityötuotteita, taideteoksia ja designtuotteita. Jos tarvitset taukoa shoppailusta, Seminyakissa on myös laaja valikoima loistavia baareja, hienoja kahviloita ja tyylikkäitä ravintoloita. Ja lisäksi hiekkaranta on vain lyhyen kävelymatkan päässä.

Bali Boutiques in Seminyak Ubud

Tutustu Ubudin kulttuurin lumoihin

Ubud on ihana pikkukaupunki ja täydellinen kohde tavanomaisesta poikkeavalle päiväretkelle. Vehreiden sademetsien ja nopeasti virtaavien jokien ympäröimä kaupunki sijaitsee Pohjois-Balin viidakon peittämien kukkuloiden keskellä. Balin kulttuuripääkaupungissa Ubudissa on monia viehättäviä taidegallerioita, käsityöliikkeitä ja museoita, jotka ilmentävät täydellisesti saaren autenttista vanhaa kulttuuria. Vierailijat voivat viettää päivänsä kaduilla kuljeskellen ja eksoottisesta tunnelmasta nauttien. Vierailijat voivat myös käydä heti Ubudin ulkopuolella sijaitsevassa Pyhässä apinametsässä. Tässä suuressa hindukompleksissa ja luonnonsuojelualueella elää noin 700 apinaa ja makakia.

Ubud Art Stores

Auta suojelemaan Balin merikilpikonnia

Bali on useiden merikilpikonnalajien kotiseutua, mutta valitettavasti monet lajeista ovat uhattuna. Näiden majesteettisten olentojen suojelutoimien tukemisesta kiinnostuneet vierailijat voivat tutustua Balin merikilpikonnayhdistykseen, jolla on keskeinen asema merikilpikonnien suojelun tietoisuuden lisäämisessä. Kutassa sijaitseva yhdistys suojelee kilpikonnanmunia ja järjestää säännöllisesti vapautusohjelmia, joiden puitteissa kuoriutuvat kilpikonnan poikaset voivat siirtyä turvallisesti mereen tulevien sukupolvien selviytymisen varmistamiseksi. Näitä vapautuksia suoritetaan huhtikuusta lokakuuhun, ja vierailijoiden tarvitsee vain maksaa pieni lahjoitus tämän hyödyllisen tarkoituksen tukemiseksi.

Sea Turtle in Bali waters

Kaikista näistä sekä muista aktiviteeteista pääsee nauttimaan  Radisson Blu Bali Uluwatu -hotellista käsin tehtävällä päiväretkellä. Hotelli sijaitsee Padang Padangin rannan ja Binginin rannan välillä, saaren eteläisellä niemimaalla. Ja lomakeskuksen concierge on aina valmiina auttamaan sinua!

Tutustu Balin loistoon Radisson Blun avulla!

Kerro mielipiteesi