Turku on kesän merellinen suosikkikohde

Turku Tall ships races

Merten todelliset kaunottaret ovat jälleen nähtävissä Turussa, kun suuret purjelaivat purjehtivat kaupunkiin 20.-23.7. Luvassa on kansainvälistä tunnelmaa, huippukonsertteja ja merellistä ohjelmaa.

The Tall Ships Races -alukset kiinnittyvät tiiviisti vieri viereen kaupunkia halkovan Aurajoen molemmin puolin. Vilkas ja kansainvälinen tapahtuma lumoaa vierailijoita tunnelmallaan neljän päivän ajan. Laiturit täyttyvät myös musiikista ja muusta ohjelmasta. Luvassa on yksi Suomi 100-juhlavuoden näyttävimmistä kohokohdista. Kisojen lisäksi Turun Linnanpuiston valtaa musiikki Tall Ships Races Music Festivalilla 21.-22.7.

Merellinen Turku tarjoaa myös hieman pienempiä aluksia ihmeteltäväksi. Höyrylaiva s/s Ukkopekan kesäajan päiväristeilyt vievät Turusta meriteitä Naantalin aurinkoon, Vanhankaupungin rantaan, Muumimaailman viereen ja takaisin. Reitti kulkee ohi Ruissalon pitsihuviloiden kohti Airiston pohjoista selkää ja Naantalia. Lapsia laivalla odottaa jännittävä merirosvoseikkailu ja risteilyn aikana voi nauttia myös Ukkopekan saaristolaisbuffetista.

Turku Ukkopekka Steamship

Pidemmälle Turun saaristoon halajavien kannattaa suunnata esimerkiksi Kustaviin. Kustaviin pääsee paitsi vesireittejä, myös mannermaahan yhdistävää Kaitaisten siltaa pitkin. Kustavissa sijaitsee joukko lomailijaa kiinnostavia kohteita. Näe Isokarin majakka, Katanpään linnakesaari, Saaristolaismuseo ja puinen ristikirkko sekä tutustu Kustavin persoonallisiin käsityöliikkeisiin.

Turku Kustavi

Kauniiden kesäretkien päätteeksi kannattaa suunnata majoittumaan Turun keskustaan. Upea ja uudistunut Radisson Blu Marina Palace Aurajoen rannalla on avain Turun runsaaseen kesätarjontaan. Rauhallinen sijainti keskellä kaikkea tekee siitä kesä toisensa jälkeen vetovoimaisen lomakohteen. Lue tästä lisää miltä uudistus näyttää.

Radisson Blu Marina River View twin room

Kerro mielipiteesi