Turun kesänäyttelyissä on värien ja valon taikaa

Turku art

Tutustu mielenkiintoisiin näyttelyihin, satoi tai paistoi! Jacob Hashimoto WAMissa, nykytaiteen huippunimiä Logomossa ja Robert Doisneau Turun taidemuseossa.

Turun taidemuseo

Mustavalkoisen valokuvan mestari, ranskalainen Robert Doisneau (1912–1994) lukeutuu yhdessä Henri Cartier-Bressonin kanssa kuvajournalismin pioneereihin ja hänet tunnetaan hurmaavista, leikkisistä ja lähes surrealistisista tuokiokuvistaan.

Couple kissing hotel de ville Paris 1950.

Robert Doisneau – Minun Pariisini on tuotettu yhteistyössä taiteilijan perintöä vaalivan Atelier Doisneau -säätiön kanssa. Yli sadalla teoksellaan se on yksi laajimpia Suomessa nähtyjä Doisneaun taidetta esitteleviä näyttelyitä. Näyttelyn on avoinna Turun taidemuseossa 27.8.17 saakka.

Wäinö Aaltosen Museon avarat tilat täyttyvät yhdysvaltalaisen Jacob Hashimoton leijamaisista elementeistä rakentuvista massiivisen minimialistista ja värikkäistä installaatioista sekä reliefimäisistä seinäteoksista.

Jacob Hashimoto art

Taiteilijan installaatiot rakentuvat aina kulloisenkin tilan ehdoilla, ja WAMin suuret ja valoisat salit ovat kuin tehtyjä Hashimotolle ominaisille kolmiulotteisille teoksille.

Radisson Blu Marina Turku gym

Taidetta voi löytää myös yllättävistä paikoista kuten uudistetun Radisson Blu Marina Palace Hotelin kuntosalilta. Näyttävänä elementtinä kuntosalissa toimivat taidemaalari ja taidegraafikko Hanna Variksen teokset. Niiden kautta kuntoilijoille tarjotaan kulttuurikierros Turun yhden kiinnostavimman nykytaiteilijan teoksien maailmaan.

Kerro mielipiteesi