Valon kaupunki aivan uudella tavalla

Eiffel Tower Paris, by Sebastien Nagy

Pariisi ei olisi Pariisi ilman sen suosituimpia nähtävyyksiä: Eiffel-torni, Riemukaari... Yhtenä maailman viidestä eniten vierailluista kaupungeista Pariisin nähtävyydet ovat aidosti ikonisia, ja monet niistä tunnetaan kaikkialla maailmassa. Pariisi ansaitsee ehdottomasti maineensa yhtenä maailman parhaista matkakohteista. Se on kaunis! Ajattelimme esittää kaupungin sinulle aivan uudesta näkökulmasta muutaman ällistyttävän valokuvan avulla. Mikä olisikaan parempi tapa tehdä se kuin pyytää kaupunkivalokuvaaja Sebastien Nagy apuun? Hänen luomuksensa poikkeavat jokseenkin kuvapankkien kuvista, joita näkee matkaesitteissä.

Riemukaari, kaupungin helmi

Riemukaari on... no... aika riemukas! Itse asiassa monumentin täysi virallinen nimi on l'Arc de Triomphe de l'Étoile, koska se sijaitsee keskellä Place Charles de Gaulle -aukiota, josta aiemmin käytettiin nimeä Place de l'Étoile. Jos tiedät, että "étoile" tarkoittaa ranskaksi "tähteä", vilkaisu alla olevaan Nagyn valokuvaan auttaa ymmärtämään aukion nimen: se on keskus, josta säteilee kaksitoista suurta valtakatua. Sitä pidetään myös nk. Axe Historique -akselina eli Pariisin ikonisimmat monumentit ja pääkadut yhdistävänä akselina. Lue eteenpäin, jotta pääset tutustumaan niistä muutamaan!

Arc de Triomphe Paris by Sébastien Nagy

Champs-Élysées'n erinomainen symmetria

Vieraile Riemukaarella nauttiaksesi viehättävälle Champs-Elysées'lle avautuvista panoraamanäkymistä ja pyri pääsemään sinne auringonlaskun aikaan saadaksesi tällaisen Nagyn ottaman kuvan kaltaisen valokuvan. Champs-Elysées saattaa olla maailman kuuluisin valtakatu, ja nykyään se tunnetaan teattereistaan, kahviloistaan ja ylellisistä liikkeistään sekä siitä, että siellä pidetään suuria tapahtumia, kuten jokavuotinen Ranskan kansallispäivän sotilasparaati ja Tour de Francen maaliintulo. Se on täydellinen esimerkki ranskalaisten rakkaudesta symmetriaan. Kiinnostavaa kyllä, Ludvig XIV:n valtakauteen saakka alue oli pääasiassa täynnä ranskalaisten puutarhojen perinteiseen symmetriseen tyyliin leikattuja puutarhoja, ja alun perin se toimi Jardin des Tuileries'n jatkeena (jonne muuten kannattaa myös mennä ottamaan ällistyttäviä valokuvia). Kun teet luksusostoksia tällä kadulla, yritä kuvitella, miltä se on saattanut näyttää 1700-luvulla! Champs-Elysées tarkoittaa muuten "Elysionin kentät" (Taivaan kentät), mikä viittaa siihen, että joku piti tätä katua taivaana maan päällä. Joko olet vakuuttunut?

Champs Elysees Paris, by Sébastien Nagy

Vastahakoisesti rakastettu Louvren pyramidi

Tiesitkö, että Louvren pyramidi suunniteltiin tarjoamaan riittävästi tilaa museon kasvaville kävijämäärille? Tämän Louvren pääpihalla sijaitsevan läpinäkyvän geometrisen rakennelman valtuutti presidentti François Mitterand vuonna 1983, ja sen rakentaminen synnytti vuosikausia kestäneitä voimallisia ja eloisia keskusteluja, etupäässä estetiikasta: rakennelman modernin designin kritisoitiin olevan ristiriidassa maailman kuuluisimpiin kuuluvan taidemuseon klassisen ranskalaisen renessanssityylin ja historian kanssa. Sittemmin pyramidista on tullut yksi turistien eniten suosimista nähtävyyksistä. Itse asiassa kuvan ottaminen mihin tahansa aikaan päivästä on vaikeaa ilman, että selfie-kuvaajat tulevat tielle! Se on eittämättä varsin Instagram-kelpoinen monumentti. Valukuvausvinkki: suunnittele siellä käyntiä pimeän aikaan urbaanin valokuvaajamme tapaan. Valon leikki on henkeäsalpaava!

Louvre pyramid by Sébastien Nagy

La Défense, arkkitehtuurin ihailijoille

La Défense. Eikö kuulostakin uhkaavalta? Jos mieleesi tulevat mahtavat rakennukset ja moderni arkkitehtuuri, et osu kovin harhaan.  La Défense on Pariisin suurin liikekaupunginosa, joka sijaitsee Axe Historiquen länsipäässä. Kortteli on saanut nimensä samalla alueella olevasta patsaasta, joka on pystytetty Saksan-Ranskan sodan aikana Pariisia puolustaneiden sotilaiden muistoksi. Nykyään turistit tuntevat kaupunginosan parhaiten siellä sijaitsevista kaiken muotoisista kimaltelevista tornitaloista. Alueella kävellessäsi siirryt vanhan ajan Pariisista kiihkeään liike-elämän keskukseen. Jos olet arkkitehtuurin ystävä, älä jätä La Grande Arche -monumenttia väliin. Aiotko suunnata ostoksille? Tutustu Ranskan suurimpiin lukeutuvaan  4 Temps -ostoskeskukseen.

La Défense Paris, by Sébastien Nagy

Eiffel-torni, kansainvälinen kulttuuri-ikoni

Eiffel-torniahan ei voi missään nimessä jättää pois listalta. Yhtenä maailman tunnetuimmista rakennuksista se on samalla myös yksi kuvatuimmista. Tämä Sebastien Nagyn ottama henkeäsalpaava yökuva vangitsee sekä Eiffel-tornin että Riemukaaren kauneuden.

Majoitu Pariisin Boulogne-Billancourt-kaupunginosassa

Pariisin länsipuolella sijaitseva Radisson Blu Hotel Paris Boulogne on ihanteellinen tukikohta matkailijoille, jotka haluavat majoittua Pariisin viehättävässä esikaupungissa ja päästä samalla helposti vierailemaan kaupungin nähtävyyksillä. Jos olet Pariisissa yhdistetyllä työ- ja lomamatkalla, majoitut lähellä läntistä liikekaupunginosaa. Samalla hotellilta on hyvät liikenneyhteydet ikonisille nähtävyyksille, kuten Eiffel-tornille ja Champs-Élysées'lle. Psst! Koe hotellin uusi tyylikäs sisustus!

Radisson Blu Paris Boulogne terrace

Lue myös Brysselin ja Chicagon kirjoitukset nähdäksesi lisää Sébastien Nagyn ällistyttäviä valokuvia!

Kerro mielipiteesi