Viisi tapaa viettää juhannus Radisson Blu Hotellien vinkein

Juhannus pääkaupunkiseudulla

Perinteisesti suomalaiset suuntaavat pois kaupungista juhannuksena. Auto pakataan täyteen ihmisiä ja ruokaa, jonka jälkeen suunnataan mökille, veneilemään tai muuten vaan luonnon rauhaan nauttimaan yöttömän yön juhlasta. Mitä jos juhannuksen haluaakin viettää tänä vuonna kaupungissa? Kokosimme yhteen viisi mielenkiintoista tapaa viettää juhannus kaupungissa.

1. Seurasaaren juhannus Helsingissä

Seurasaaren juhannus on Helsingissä kenties se perinteikkäin tapa viettää juhannusta - siellä on juhlittu keskikesän juhlaa jo vuodesta 1954. Ikonisessa museomiljöössä järjestettävää juhannusta juhlistetaan tänä vuonna Folk-järjestön teeman mukaisesti ”Kaikilla mausteilla”. Kansantanssit, musisointi, juhannustaiat sekä kokot ovat kuuluneet Seurasaaren juhannuksen ohjelmistoon jo alun alkaen.

Juhannus Helsingissä© Helsinki Marketing, Jussi Hellsten

Tunnelmaan pääset virittymään heti saapuessasi Seurasaareen. Ensimmäinen kokko tulee näköpiiriin jo Seurasaaren sillalta. Tämä ei suinkaan jää juhannuksen ainoaksi kokoksi, sillä Seurasaaressa roihuaa monia yksittäisiä kokkoja, joiden loiste huipentuu pääkoko sytyttämiseen. Lapsiperheet nauttivat juhannuksesta tanssien ja seuraten erilaisia esityksiä. Ties vaikka perheen pienimmät uskaltautuisivat juhannuksen huumassa mukaan hevosajelulle.

2. Laaksolahden juhannusjuhlat Espoossa

Espoossa kaupunkijuhannusta juhlitaan monin tavoin. Perinteeksi on muodostunut jo useiden vuosikymmenten ajan Laaksolahden huvilayhdistyksen järjestämät juhannusjuhlat Espoossa. Tästä on muodostunut yhdistykselle vuosien saatossa vuoden tärkein tapahtuma. Mukana tapahtuman järjestämisessä on Pitkäjärven VPK:n ja Jupperin Omakotiyhdistystys.

Juhannus Espoossa

Tapahtumassa viihtyvät kaikenikäiset, sillä ohjelmasta löytyy muun muassa musiikkia ja tanssia. Harmonikkataiteilija Johannes Niskanen vastaa tapahtuman musiikista ja lapsille on järjestetty ongintaa. Koko perheen tapahtuma huipentuu kello 22:00 sytytettävään juhannuskokkoon.

3. Juhannuksen ilottelua Tampereella

Tampereella juhannuksen keskelle kaupunkia tuo 22.–23.6.0281 järjestettävä Valtteri Festival. Juhannusaattona on luvassa laaja musiikkikattaus, sillä esiintymässä on muun muassa Scandinavian Music Group, Voimaryhmä ja Atomirotta. Kahdella esiintymisareenalla riittää mielenkiintoista tapahtumaa ja tunnelmaan pääset virittäytymään ilmaisella juhannussaunalla. Juhannuspäivänä nauruhermoja kutkuttaa lavalla stand-up – koomikot.

Juhannus Tampereella

© Visit Tampere, Laura Vanzo

Lapsiperheiden kannattaa puolestaan suunnata juhannuksen viettoon Särkänniemen Koiramäkeen, jossa juhlitaan juhannuksena lasten juhannusjuhlaa. Koiramäen asukkaat ottavat perheen pienimmät mukaan juhannuksen viettoonsa.

4. Juhannustunnelmaa Turussa

Turussa juhannustunnelman viettoon pääsee jo kävellessä pitkin Aurajoen rantaa. Istahda jokilaivalle nauttimaan kesäistä Turusta, sillä juhannuksena sinulla on lupa nauttia. Juhannusaattona voit suunnata tanssimaan Uittamon Paviljonkiin nauttien hämärtyvästä juhannusillasta Kari Vepsä & Onnenmaa-orkesterin johdolla.

Juhannus Aurajoen rannalla

© Visit Turku, Jenni Virta, Iloinen Liftari Oy

Vaikka viettäisit juhannuksen kaupungissa, ei se tarkoita ettetkö voisi nauttia Turun henkeäsalpaavan kauniista saaristosta. Aurajoen varrelta pääset hetkeksi myös merelle, sillä juhannusviikonlopun aikana saaristoon järjestetään useita risteilyitä. Juhannusaattona on tarjolla myös idyllinen kokkoristeily, joita järjestävät S/S Ukkopekka ja M/S Rudolfina.

5. Oulun juhannustaikaa

Myös Oulussa laitetaan juhannuksena jalalla koreasti, sillä mitä olisikaan juhannus ilman juhannustansseja? Perinteistä juhannusjuhlaa vietetään idyllisessä Turkasaaren ulkomuseossa 22.–23.6.2018. Kaikenikäisille sopivassa juhlassa voit tanssimisen lisäksi nauttia yhteislaulusta. Liikkuva Laulureppu esittää lastenlauluja ja lapset pääsevät mielenkiintoiselle Tervatontun opastuskierrokselle. Kauniin kesäyön kruunaa perinteinen juhannuskokko.

Juhannus Oulussa

Hyvän ruoan ja juoman ystäviä hemmotellaan Radisson Blu Oulun juhannusaaton ja – päivän buffeteilla, jonka voit nauttia myös meriterassillamme.

Radisson Blu tarjoaa parhaat majoitukset kaupunkijuhannuksen ikimuistoisiin hetkiin!

Kerro mielipiteesi