Viisi tapaa viettää kesäpäivää Helsingissä

Kesä Helsinki

Tänä kesänä pääset matkaamaan Vienan seurassa Suomessa tutustuen niin Radisson Blu -hotelleihin kuin hotellikaupunkeihin. Viena aloittaa blogimme vieraskynät kertomalla viisi tapaa viettää kesäpäivää Helsingissä. Seuraa matkatunnelmia blogissamme ja matkojen aikana Vienan Instagram -sivulla.

 

Viisi tapaa viettää kesäpäivää Helsingissä

1. Suppailua Töölönlahdella

SUP-lautailu on täydellinen aktiviteetti helteiseen kesäpäivään, olit sitten yksin tai yhdessä. Mikä olisikaan ihanampaa kuin meloa rennosti auringosta nauttien keskellä kauneinta Helsinkiä?

Töölönlahdella sijaitseva Hakuna Matata Sup Rental on kuin minimatka kauas etelän lämpöön: hiekkarannan rento tunnelma nostaa ohikulkijoidenkin hymyt huulille. SUP-lautojen lisäksi vuokrattavana on myös kajakkeja, uimaleluja ja soutuvene.

Suppailua Töölönlahdella
Suppailua Töölönlahdella

2. Kirppiskierroksella ja design-ostoksilla Punavuoressa

Vastuullisen ja muotitietoisen shoppailijan kannattaa uskaltatua Helsingissä hiukan ydinkeskustan ulkopuolelle. Niin muodin kuin sisustuksenkin suhteen monet lempiliikkeistäni sijaitsevat Helsingissä juuri Punavuoressa. Jos rakastat tehdä löytöjä nimenomaan kirppiksiltä ja vintageliikkeistä, niin suosittelen suuntaamaan Iso Roobertinkadulle: sieltä löytyvät tyylikäs second hand -liike Flea, hyväntekeväisyyskauppa Fida ja Relove -kirppis, jonka yhteydessä toimii myös tunnelmallinen kahvila. Lähistöltä löytyy myös kaksi vintageliikkeiden klassikkoa: Ruuturouva Fredrikinkadulla ja Kaunis Veera Albertinkadulta.

Flea Isoroba
Second Hand -liike Flea

3. Ravintolaelämyksiä Kasarmitorilla

 

Haluaisitko päästä testaamaan mahdollisimman monta helsinkiläistä ravintolaa yhdellä kertaa? Nyt se on mahdollista Kasarmitorilla, jonne on avautunut 13 ravintolan terassikeidas. Todellinen kulinaristi tulee viettämään tänne kokonaista päivää ja testaa mahdollisimman monen ravintolan tarjonnan aamiaisesta illan viimeisiin naposteltaviin. Herkuttelun välissä voi käydä vaikka kävelyllä Tähtitorninmäellä, josta on kauniit näkymät merelle ja Helsingin tuomiokirkolle päin.

Kesäkauden päätyttyä Kasarmitorin kulmilta löytyvät edelleen monet lempiravintoloistani: rento ja rouhea The Cock, napolilaista pizzaa tarjoava Capperi ja legendaarinen kasvisravintola Zucchini.

Kasarmintorin terassi
Kasarmintorin terassi

4. Tropiikin tunnelmaa kasvitieteellisessä puutarhassa

 

Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarha on mielestäni yksi Helsingin kiehtovimpia paikkoja. Pakenen sinne aina toisinaan sadepäivinä nauttimaan trooppisesta tunnelmasta ja ihmettelemään eksoottisia kasveja. Ulkopuutarha on myös vierailun arvoinen, samoin puutarhan yhteydestä löytyvä Café Viola, josta saa myös maukasta lounasta.

Bonusvinkki! Kasvitieteellisen puutarhan lisäksi myös Töölössä sijaitseva Talvipuutarha ruusutarhoineen on ihana kohde myös kesällä. Ota omat eväät mukaan!

 

5. Piknikille Suomenlinnaan

 

Unescon maailmanperintökohde Suomenlinna on täydellinen kesäpäivän retkikohde: pakkaa piknikkori, ota mukaan viltti ja astu lauttaan! Suomenlinnasta löytyy ropppakaupalla idyllisiä piknik-spotteja ja sen lisäksi jännittäviä luolia ja linnakkeita seikkailuhenkisille. Jos piknik-eväät unohtuivat, löytyy Suomenlinnasta yksi Helsingin ihanimmista kahviloista, Cafe Silo, josta saa erikoiskahveja ja paikan päällä leivottuja herkkuja.

Bonusvinkki! Jos Suomenlinna tuntuu jo liiankin tutulta, tutustu Lonnaan. Pieni Lonnan saari sijaitsee Suomenlinnan ja kauppatorin välissä ja kesäkauden ajan siellä voi ruokailla luomu-ja lähiruokaa tarjoilevassa ravintolassa tai nauttia löylyistä yleisessä saunassa.

Radisson Blu Royal Hotel Helsinki
Helsingin keskustassa sijaitseva Radisson Blu Royal Hotel Helsinki

Radisson Blu Royal Hotel, Helsinki Kampissa toimii loistavana tukikohtana kaikenlaisia Helsinki-seikkailuja ajatellen. Royalissa majoitut viihtyisästi ihan Helsingin ytimessä!

Kerro mielipiteesi