Villin Pohjoisen erämaata Oulussa

woman holding a large penny bun porcino

Pohjoisen luonnon eksotiikka on parhaimmillaan siellä, missä se näyttäytyy puhtaassa ja koskemattomassa muodossa. Oulun seudun luontokohteet kansallispuistoineen ovat läpileikkaus pohjoisen luonnon monimuotoisuudesta: voit löytää jääkauden muovaamia jäkälän peittämiä harjuja, ikiaikaisia tarumetsiä, kilometreittäin hiekkarantaa, korkeita tuntureita, satojen tuhansien lintujen asuttamia kosteikkoalueita ja vehreitä puistoja lähellä kaupungin keskustaa.

woman holding a large penny bun porcino

Rokuan kansallispuisto on yksi alueen monipuolisimmista kohteista. Erikoislaatuisesta maisemasta voi nauttia retkeillen ja maastopyöräillen, sillä 70 kilometrin reittiverkosto kattaa alueen erittäin hyvin.

Jokamiehenoikeus on paras tapa kokea villi erämaa omatoimisesti

Bird watching from the jetty

Kaikilla Oulun seudun julkisilla luontoalueilla on mahdollista telttailla, retkeillä, uida vesistöissä, poimia marjoja ja sieniä sekä nauttia eväistä leirinuotion äärellä. Tämän mahdollistaa Suomen lainsäädännön ”Jokamiehenoikeus”, jonka nojalla kaikki voivat nauttia luonnosta omatoimisesti täysin maksutta, kunhan muistaa olla roskaamatta ja kunnioittaa luontoa, muita ihmisiä sekä yksityisalueita.

Radisson Blu Oulu Exterior

Radisson Blu Hotel Oulu toimii hyvänä välietappina ennen kauniiseen pohjoisen erämaahan tutustumista. Oulun paras sijainti vesistöjen äärellä tarjoaa merellistä luontoa vain muutaman askeleen päässä.

Kerro mielipiteesi